In my previous blog, I wrote about the challenges of setting up my own cycling apparel brand. The process of learning, adapting and the “stages” that are still to come.

In 2017 with great enthusiasm I started a collection of cycling clothing for women and men. After a successful debut collection, I forged onwards with winter garments and the Spring Summer 2018 collection. It’s been a constant race against the clock to have everything finished on time. That’s one reason I decided to focus all my energy on the women’s collection and discontinue the men’s: the amount of work and investment is simply too big for me. 

A more important reason is the fact that I’ve received so much positive feedback on the women’s collection. There is definitely huge demand for high quality cycling apparel designed for women at the same level as the very best men’s kit: with athletic racing fit, technical fabrics and beautiful outspoken designs. It brings me so much happiness to hear feedback from every cyclist who rides her bike with more enjoyment, simply because of a well-fitting top-quality bib short! 

I aim to design apparel that is discerning, “for riders who dare to choose their own route”. Now it’s up to me to choose a new route, one where I must be discerning!

Of course, it’s a pang to my heart to discontinue the men’s collection. I believe in the principle that it’s good to design with equal consideration for the needs of men and women. They are different in many ways, but there are a lot of similarities as well. Who knows… maybe there will be a “comeback” with a men’s collection in the future… 

Besides not having a men’s collection from 2019 on, there also won’t be any new items for this fall/winter. But don’t think I’ll just be chilling on my couch: the Spring Summer 2019 collection is taking my full attention right now and I’m planning to start 2019 with a bang! 

_

Een nieuwe route

In mijn vorige blog schreef ik over de uitdagingen bij het opzetten van een eigen fietskledinglijn. Over het proces van leren, aanpassen en de ‘etappes’ die nog gaan komen.

In 2017 begon ik vol enthousiasme aan een collectie fietskleding voor zowel dames als heren. Na een geslaagde debuut-collectie ben ik meteen doorgestoomd met een aantal items voor de winter en natuurlijk de voorjaar/zomer collectie voor 2018. Het was een constante race tegen de klok om alle collecties op het juiste moment gereed te hebben. Daarom heb ik besloten om na de zomercollectie 2018 al mijn energie te richten op een collectie voor dames en met de herenkleding te stoppen. De hoeveelheid werk en de investering die een dubbele collectie met zich meebrengt, is simpelweg te veel voor mij.

Nog veel belangrijker is het feit dat ik enorm veel positieve reacties heb gekregen op de dameskleding. Er is inderdaad echt veel vraag naar mooie, kwalitatief hoogstaande fietskleding ontworpen voor vrouwen op hetzelfde niveau als de beste kleding voor mannen; Een sportieve snit, high-tech materialen en opvallende designs. Het is gaaf om te horen dat iemand opeens met zoveel meer plezier fietst omdat ze nu een broek draagt die echt lekker zit!

Ik streef ernaar kleding te maken die onderscheidend is, voor wielrenners die hun eigen route durven kiezen. Nu is het aan mij om een nieuwe route te kiezen, waarbij ik mij kan onderscheiden!

Natuurlijk is het een beetje met pijn in mijn hart om de heren collectie te laten gaan. Ik vond het een mooi uitgangspunt om met dezelfde aandacht voor zowel dames als heren te ontwerpen. Vooral omdat er naast veel verschillen, ook heel veel overeenkomsten zijn. Ik sluit een terugkeer in de toekomst dan ook zeker niet uit. Behalve dat er vanaf 2019 dus geen heren collectie gemaakt zal worden heeft deze verandering ook tot gevolg dat er voor dit najaar geen winter items gemaakt zullen worden. Uitrusten of stilzitten is er echter niet bij, de damescollectie voor 2019 krijgt nu extra aandacht en daar gaan we het nieuwe jaar mee in knallen!

 

*Photocredits: Maarten de Groot Photography